75003 Paris - Café des Musées

Langs de vrij drukke rue de Turenne, een paar blokken verwijderd van de Place des Vosges bevindt zich deze typisch Parijse bistrot die met een bib gourmand in de Michelin-gids vermeld staat en waar men dus een enkele toerist kan aantreffen.
Het toch overwegend lokaal publiek zit er schouder aan schouder met de "pot de vin" op tafel te wachten op en te genieten van franse specialiteiten met veelbelovende namen als "l' echine du porc noir de Bigorre" ons ook door de buitengewoon opgewekte dienster warm aanbevolen. Wat een uitstekend advies bleek te zijn.
We lieten vooraf een terrine van kippenlevertjes in Calvados aanrukken en konden tussendoor geboeid rondkijken naar de druk taterende, smikkelende en hun bord met grote hompen brood schoonvegende Parijzenaars. Als buurmans mandje leeg is word je geacht het jouwe met de glimlach te delen. Informeel gaat het er wel aan toe, in die tent.
De chef is een fransman - grand cuisinier de France mét medailles en diploma toe - maar het zijn Aziaten die in de open keuken in de dampende potten roeren.
Heerlijk adresje zowel wat de kwaliteit van het eten betreft als voor de ambiance.
Met 40 à 45 euro per persoon kom je al een heel end.

Café des Musées, 49 rue de Turenne, 75003 Paris, tel 01 42 72 96 17, geen sluitingsdag

Geen opmerkingen: