75003 Paris - Restaurant Astier

Als je vanuit Le Marais - de wijk waar wij verbleven - de drukke Boulevard du Temple en verder nog de Boulevard Voltaire oversteekt naar het 11e arrondissement dan kom je in een ander Parijs terecht. De rustige straatjes met de statige "immeubles", zo typisch voor Le Marais, zijn vervangen door druk verkeer, berookte gevels, opzichtig verlichte handelszaken, pita-bars, rondslingerend papier, plastic bekers, een clochard in een portiek.
Er was veel volk op straat en de donker gekleurde medemens alomtegenwoordig of misschien dachten we dat maar omdat de avond viel.
Om als toerist restaurant Astier binnen te stappen moet je er wel door iets of iemand naar toe op weg zijn gezet.
Het is een typische bistrot du quartier met Thonet stoelen, rood/wit geruite tafelnappen, sigarettenpeuken op de vloer aan "le zinc" toen roken nog niet verboden was. Nu is alles clean en nog leeg want de Fransen gaan niet vóór 8 uur op restaurant.
Restaurant Astier wordt al meer dan vijftig jaar door de autochtonen gefrequenteerd voor zijn "cuisine du terroir", terrine de volaille, poisson au beurre blanc, clafoutis, tartes au pommes, kortom de gerechten zo typisch voor een Parijse bistrot. En tegen schappelijke prijzen.
De zaak liep aardig vol voor een doordeweekse donderdagavond. De vrouwelijke maître was heel professioneel en vriendelijk maar het Aziatisch hulpje moest nog veel leren, zeker over de vele soorten kazen van de indrukwekkende kaasschotel waarmee we onze voortreffelijke maaltijd afsloten.
Met alles drum und dran mag je toch op 50 euro per persoon rekenen.


Restaurant Astier, 44 rue J.P. Timbaud, 75011 Paris, tel. 01 43 57 16 35, geen sluitingsdag

Geen opmerkingen: