75003 Paris - Pramil

Als afsluiter van onze vierdaagse citytrip kozen we voor een lunch in een restaurant dat een Bib Gourmand kreeg in de Michelin gids.
Restaurant Pramil is gelegen in de buurt van de Carreau du Temple (een overdekte markt in verval) in het meest noordelijke en minst interessante deel van Le Marais.
Het interieur van dit kleine restaurant is sober, elegant en chic in vergelijking met de bistrots waar we eerder kwamen. Gek genoeg betaalden we hier het minst en aten we het best.
Na de "cake aux choux fleur", een echte delicatesse, kwam "onglet de veau" op het bord die perfect was gegaard en vergezeld van de beste "purée à l' huile d' olive" die we in jaren hadden gegeten. Beide bereidingen waren zo evenwichtig en smaakvol dat we de ontbrekende groenten niet misten. Gewoonweg schitterend in zijn eenvoud. Een "nougat glacé" sloot deze hemelse maaltijd af.
De chef himself, Mr Pramil, kwam vragen of het gesmaakt had en dat zegt veel over de sfeer van dit gezellige restaurantje.
Met 96 euro (inclusief aperitief, wijn en koffie) voor twee waren we goedkoper af dan in alle zaken die we de vorige dagen hadden aangedaan.


Pramil, 9 rue du Vertbois, 75003 Paris, tel. 01 42 72 03 60, zondagmiddag gesloten

Geen opmerkingen: