3000 Leuven - Oesterbar

Er zijn veel restaurants in Leuven, waarvan minstens twintig in de Muntstraat, terecht "de beenhouwersstraat van Leuven" genoemd. Op zomerse dagen is de lange rij tafels buiten aan weerszijden van de straat goed en 's avonds zo goed als volledig bezet.
Voor het betere werk moet je in de Oesterbar zijn of bij Trente, het restaurant daar schuin tegenover.
De Oesterbar telt slechts 22 plaatsen en een piepkleine, open keuken. Je zit er schouder aan schouder, wat het ontvouwen van diepe geheimen sterk ontmoedigt, maar dat hindert niet want luidruchtige bouwvakkers kom je er zelden of nooit tegen.
We kwamen op een zomerse middag en konden dus op het terras genieten van het zicht op de passanten en de gasten van het restaurant aan de overkant. Ook het gezelschap dat binnen had plaats gevat kon via het open schuifraam van de stedelijke buitenlucht genieten.
Er is een menu van 63 euro zonder drank (nogal gedurfd, als je 't ons vraagt, maar het zou best zijn geld waard kunnen zijn), een zeevruchtenschotel à 49 euro en verder een beperkte kaart. Alles wijst er op dat er met uiterst verse produkten wordt gewerkt.
We opteerden voor de lunchformule van 29 euro en kregen daarvoor 6 oesters (3 verschillende soorten waarvan de Cancale oester de meest smaakvolle was), gevolgd door op vel gebakken roodbaarsfilet met groentenratatouille, kaviaar van aubergine en jus van langoustines. Een gerecht dat zonder meer gewoon af was.
We kozen de huiswijn, een Entre-deux-mers - lang geleden dat we die nog tegenkwamen - die er fris en fruitig best mocht zijn.
De bediening was bijzonder attent en vriendelijk en de wijnkennis leek behoorlijk aan de maat.
We betaalden met koffie na 90 euro voor twee en besloten dat we zeker binnenkort zouden terugkeren voor de zeevruchtenschotel.

Oesterbar, Muntstraat 23, 3000 Leuven, tel. 016-29 06 00, woensdag, donderdag en zondag gesloten

Geen opmerkingen: