75010 Paris - Brasserie Terminus Nord

Tegen de middag met de TGV in Paris Nord arriveren voor de "déjeuner": geen beter begin voor een city trip naar Parijs. Bij het buitengaan van het station hoef je slechts de straat over te steken om direct in de gepaste Franse stemming te komen.
Het interieur van Brasserie Terminus Nord, op het gelijkvloers van hotel Mercure, is een mix van art nouveau en art deco. Een échte brasserie dus. Het is er een drukte van je welste van aankomende en vertrekkende reizigers, vooral heren met das, maar de bediening blijft stijlvol en attent.
Ik was er in jaren niet meer geweest en herinnerde mij nog het stalletje met fruits de mer op de stoep en overal op de tafels schotels als karrenwielen vol met zeevruchten op een bed van ijs. Het stalletje was er niet meer (te veel regels van hygiëne?) en ook de enorme schotels fruits de mer waren nergens te zien (65 euro per stuk of 110 euro voor twee is niet echt democratisch te noemen).
De pot schaft evenwel nog wat anders en dat is een prospectus vol. We kozen een van de specialiteiten van het huis: choucroute Alsacienne. Voortreffelijk bereid en opgediend. En oeuf à la neige als toetje. Meer moet dat niet zijn.
Je kan erover van mening verschillen maar wat mij betreft staat Brasserie Terminus Nord aandoen gelijk met Parijs binnenkomen door de grote poort.

Brasserie Terminus Nord, 23 rue de Dunkerque, 75010 Paris, +33 1 42 85 05 15, geen sluitingsdag

Geen opmerkingen: