75003 Paris - Bonne-Nuit-Paris (chambres d' hôtes)

Onze keuze (via het internet) voor de wijk Le Marais bleek in realiteit een gouden ingeving te zijn en de uitgezochte chambre d' hôtes nog méér.
Le Marais is een rustige, niet door toeristen vergeven wijk op de rechteroever van de Seine. De smalle straten, de statige "immeubles" (herenhuizen, ook "hôtels" genoemd), de talrijke modeboetieks en kunstgalerijen, de wijkrestaurantjes, de cafés met terras en typische ronde tafeltjes waaraan van 's morgens tot 's avonds locals zitten te roken, drinken, eten: je waant je in het decor van een Franse film waarin ieder moment Bourvil, Tati of een andere bekende acteur kan komen opduiken.
Het Louvre, Beaubourg, het Picasso museum, de Place des Vosges, alles op wandelafstand.
Gesterkt door de lovende commentaren op http://www.tripadvisor.com/ kozen we resoluut voor deze chambre d' hôtes i.p.v. voor een hotel en daar hebben we geen moment spijt van gehad.
De drie zeer ruime, antiek ingerichte kamers (elk met toilet & douche) bevinden zich op de eerste verdieping van een klassiek "immeuble" in een rustige straat met weinig verkeer, op enkele honderden meters van de Place de la République.
Omdat deze kamers bezet waren kregen wij de pas ingerichte kamer op het gelijkvloers, die uitgeeft op een kleine binnenkoer. Rustiek interieur - houten balken incluis waar Fransen zo verzot op zijn - en tot op de millimeter volgestouwd. Dat er maar weinig licht binnenvalt stoorde ons geenszins daar we niet naar Parijs gekomen waren om op de kamer te zitten. Deze kostte daarom 25 euro minder dan de 150 euro voor de andere.
Gastheer Jean-Luc ontpopte zich als de perfecte, veeltalige entertainer tijdens het ontbijt aan de gemeenschappelijke tafel in de family living, waar de gasten vanuit alle werelddelen samenkomen voor een gedwongen - maar al snel ongedwongen en gezellige - babbel bij de croissants met café noir.
In dit verrassend intieme "onderduikadres" van de wereldstad Parijs komen we zeker terug.

Bonne Nuits Paris, Mr & Mme Marchand, 63 rue Charlot, Paris 75003, +33 1 427 183 56 http://bonne-nuit-paris.com

Geen opmerkingen: