1702 Groot Bijgaarden - Michel

Nog weken na ons bezoek moesten we bij elke maaltijd op restaurant terugdenken aan de gebraden patrijs met wijnbladeren “au naturel”. Zo succulent en fijn van smaak als in Restaurant Michel hadden we die nog nergens gegeten.
De hele eetervaring rekenen we overigens tot onze beste van het jaar.
Het begon al met de proevertjes tijdens het aperitief in de bar. Een festijn van smaken. Die onze ietwat oncomfortabele zit op de design stoeltjes deden vergeten. De houten bevloering loopt in een boog door tot boven aan de wand. Merkwaardig.
De hele inrichting verraadt duidelijk de hand van een interieurarchitect. Die hier zijn zin heeft mogen doen. Veel hout, koper en spiegels. Niet direct onze smaak maar harmonieus in zijn stijl.
Voor wat de chef op tafel toverde echter komen we superlatieven tekort. Het marktmenu bood ganzenleverpastei met frisse tapiocasalade en hazelnootcrème. Een smaakbom smeltend in de mond.
Daarna kwamen gebakken langoustines, emulsie van courgetten en appelvinaigrette in perfecte smaakbalans.
Het hoofdgerecht, de patrijs door de gastvrouw in de zaal versneden, werd zoals gezegd het hoogtepunt van dit culinair feest. Wat het duo van desserten voorstelde zijn we vergeten, maar die patrijs vergeten we nog lang niet.
De toeslag van 25 euro voor aangepaste wijnen was ruim verantwoord.
Neen, goedkoop is Restaurant Michel niet (1 Michelin ster; 16/20 Gault Millau) maar zijn geld meer dan waard.



Restaurant Michel, A. Gossetlaan 31, 1702 Groot Bijgaarden, tel. 02 - 466 69 91, zondag en maandag gesloten

Geen opmerkingen: