8000 Brugge - Nieuw Monnikenwerve

Om dit restaurant te vinden is een GPS een zegen: midden een industrieterrein nabij de express weg naar Blankenberge / Zeebrugge. Hoe de Aziaten hier neergestreken zijn is mij niet bekend, maar wat ze hier neerzetten op culinair gebied overstijgt beslist de doorsnee Chinees die we kennen.
Het begint al met het interieur waar de typische overdaad aan Chinese draken en tierlantijnen totaal ontbreekt. Veel meer opsmuk dan in een bedrijfskantine is er niet. Wat uit de potten van de open keuken komt mag er echter best wezen.
We waren nochtans bijzonder sceptisch toen het gezelschap waarin we verkeerden uit pure (West-Vlaamse) zuinigheid voor de lunchformule van 14,80 euro koos en we de sterk gelimiteerde kaart hadden doorgenomen.
De formule was nieuw voor ons: je keuze moet je aanstippen op een bestelformulier waaruit blijkt dat er voor de lunch veel minder variatie is dan op de kaart afgebeeld. Dat volledig assortiment is voorbehouden voor de diner formule (23,80 euro) (in het weekend +2 euro).
Met frisse tegenzin lieten we dan maar achtereenvolgens gebakken visquenelles aanrukken, gefrituurde scampi’s, scampi’s met looksaus en gebakken kikkerbilletjes. Al deze gerechtjes waren echter in hun eenvoud zo perfect gegaard en lekker, dat we waarachtig mogen spreken van een bijzondere maaltijd die op gebied van smakelijkheid en finesse gerust naast talrijke andere hier beschreven gelegenheden mag staan.
De gerechten worden aan tafel gebracht tot bij de persoon die ze bestelde en niet, zoals in Ming Restaurant te Leuven bijvoorbeeld, zomaar gezamenlijk in het midden van de tafel neergepoot. Dat zou in dit gezelschap van twaalf tot een onontwarbare chaos hebben geleid.
Bij het aperitief mag men zich aan het buffet gaan bedienen van een ruim assortiment hapjes. Er is ook keuze uit twee soorten soep.
En dit alles voor 14,80 euro, hoe is het mogelijk. De wijn was best te drinken, voor zijn prijs. De bediening vriendelijk en attent, daar hebben die Aziaten een patent op.
Als je ooit in de buurt van Brugge bent, de drukte van het centrum wil vermijden en weinig geld uitgeven, dan is dit adres zeker aan te bevelen.


Nieuw Monnikenwerve, Monnikenwerve 2, 8000 Brugge, tel. 050-686 808, donderdag gesloten

Geen opmerkingen: