1000 Brussel - Le Ravenstein

Opklimmend van het Centraal Station naar het Museum van Schone Kunsten liepen we, op de bonnefooi, restaurant Le Ravenstein binnen. Vrezend dat er verderop niet veel eetgelegenheden meer te vinden zouden zijn en, niet onbelangrijk, aangetrokken door het bord “lunch à 22 euro”.
We namen plaats in de modernere, niet ongezellige aanbouw waar zich ook de open keuken bevindt.
De bediening is vriendelijk en doet haar best om Nederlands te spreken.
De lunch bestaat uit 3 gangen met telkens drie keuzemogelijkheden. Een selectie van een achttal Franse wijnen is per glas te verkrijgen aan 5 euro. We maakten daar dankbaar gebruik van en zowel de witte als de rode was van uitstekende kwaliteit.
De aperitiefhapjes, de witloofsoep, de gebakken dorade met risotto en coulis deden qua presentatie en smaakfinesse vermoeden dat hier een betere dan doorsnee kok aan het werk was. Pas achteraf zijn we op de website van Le Ravenstein aan de weet gekomen dat Alain Bohné in de beste eethuizen van het land de stiel geleerd heeft. En vastgesteld dat Gault Millau hem 15/20 toekent.
Voor 35 euro genoten we van een zeer smaakvolle lunch in een van de betere restaurants van Brussel. Niets of weinig meer dan wat men in een brasserie betaalt of in een restaurant van twaalf-in-een-dozijn. Beslist een aanrader als je in de omgeving bent van het Centraal Station / Koningsplein.


Le Ravenstein, Ravensteinstraat 1, 1000 Brussel, tel. 02-512 77 68, zondag gesloten

Geen opmerkingen: