8850 Ardooie - 't Stil Genot

Deze zaak bestaat niet meer
---------------------------
We konden nog net genieten van de najaarszon op het terras van deze met smaak gerestaureerde hoeve. Enkele uit hun ren ontsnapte neerhofhoenders keken nieuwsgierig toe hoe we nipten aan een naar onze smaak veel te zure Chardonnay Meerdael. De aperitiefhapjes op een spies waren al een voorteken dat de kok niet terugdeinst voor enige gedurfde creativiteit.
Deze pastorale setting werd verstoord door het niet te negeren geluid van de nabije A17 autoweg. Binnen is daar niets van te horen maar zijn de nogal zwaar uitgevallen meubilering en donkere kleurtinten vrij dominant.
In het keuzemenu van 45 euro gingen de enen voor alle zekerheid voor oesters als voorgerecht, de anderen voor cannelloni van gegratineerde tongfilets met een thee van citroengras. Een voorgerecht om u tegen te zeggen.
Wie als hoofdgerecht had gekozen voor de wilde eendenborst zag zich geconfronteerd met te lang gegaard vlees waaraan de vijgen en honing, de knolseldermousseline en de saus van bospaddenstoelen en porto weinig konden verhelpen.
De anderen keken tegen een uit de kluiten gewassen kabeljauwrug aan met tomatenmarmelade, groentennoedels en sabayon van blond bier.
Na deze twee vrij substantiële gangen hadden de meesten van het zeskoppig gezelschap enige moeite met het verstouwen van de moelleux van chocolade en coulis van frambozen.
Je ziet, de kok tracht uit de band te springen met niet alledaagse garnituren waaraan het even wennen is. De porties zijn naar huidige standaarden weelderig te noemen.
Alles bij elkaar konden wij deze klassieke maaltijd redelijk appreciëren. Als de chef nu nog zijn hulpkoks de discipline van de juiste bereidingstijden weet bij te brengen dan staat een opname in een gereputeerde restaurantgids er zeker aan te komen.

't Stil Genot, Gapaardstraat 23a, 8850 Ardooie, tel. 051-74 75 67, gesloten op maandag en dinsdag

Geen opmerkingen: