8400 Oostende - Chez Freddy

Op een doordeweekse middag, buiten het seizoen, zat de zaak behoorlijk vol. Overwegend met autochtonen, zo te zien, en dat schiep voor ons, toevallige passanten, een gevoel van vertrouwen. Om de dagschotel (roggevleugel met kappertjes) over te slaan en meteen door te steken naar het keuzemenu van 30 euro. Drie gangen met telkens keuze uit vier gerechten. Hoofdzakelijk vis, we zijn in Oostende.
We hielden voor alle zekerheid vast aan onze klassieke “testbatterij” voor als we de eerste keer een kustrestaurant bezoeken: garnaalkroketten, slibtongetjes en crème brulée. Daarmee moet zelfs een would be kok behoorlijk voor de dag kunnen komen. De betere chefs maken er dat ietsje méér van zodat ook deze eenvoudige maaltijd een feest wordt.
Bij Freddy weten ze zich inderdaad van de doorsnee veredelde frituur te onderscheiden door de smeuïgheid van de kroketten met net dat ietsje meer garnalen, de perfect gegaarde tongetjes, de bijhorende salade die er minder uniform en “opgekwakt” uitziet.
Aan de bediening was te merken dat ze gewoon zijn een groot aantal gasten snel en efficiënt, doch altijd vriendelijk en attent, weer aan de gezonde buitenlucht toe te vertrouwen.
Op het ruim terras kan men van het wijde zeezicht genieten, binnen doet de cosy aankleding aan een cruiseschip denken.
Ook voor de toerist is Chez Freddy een betrouwbaar adres waar men waar krijgt voor z’n geld.

Chez Freddy, Albert I promenade 67F, 8400 Oostende, tel. 059-70 49 47, maandagavond en dinsdag gesloten

Geen opmerkingen: