3000 Leuven - De Kansel

In de Leuvense binnenstad zochten we een plek waar we met een vereniging op zaterdagavond rond halftien - mits reservatie - nog binnenkonden en waar ze niet moeilijk doen als er van het aangekondigde aantal een paar ontbreken. Zo'n plaats is De Kansel in de Muntstraat.
We arriveerden later dan half tien en wat voor mij als organisator nog erger was: we waren maar met 17 i.p.v. de voorgespiegelde 24. Mensen die zonder verwittigen niet komen opdagen, het komt in alle klassen voor, misschien in de betere nog het meest. Maar dat was absoluut geen punt voor De Kansel. Waar de ontvangst hartelijk is, het interieur "cosy" en - zo bleek - de keuken betrouwbaar.
Het menu "4 seizoenen" (27 euro) biedt keuze uit telkens 3 voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.
Op mijn vleespastei uit de Ardennen, de lamskoteletjes op de wijze van de chef, de dame blanche viel niets aan te merken. Het hele gezelschap werd gelijktijdig en in stijl bediend.
Met wijn inbegrepen betaalden we 36 euro per persoon. Het erg late uur en de vermoeiende dag die we achter de rug hadden zetten een beetje een domper op dit culinaire genieten, maar ik kan een bevriend koppel dat hier elke week komt eten ten volle bijtreden.

De Kansel, Muntstraat 16, 3000 Leuven, tel. 016-22 09 23, zondag gesloten

Geen opmerkingen: