8620 Nieuwpoort - ComilFo

Al vaker heb ik mij op deze plek nogal neerbuigend uitgelaten over de tientallen eettenten hier in Nieuwpoort (en elders) die er slechts op uit zijn het toeristenvee zo goedkoop en zo snel mogelijk van standaard-voeder (mosselen; zeetong; tomaat-garnalen, steak, e.d.) te voorzien.
Geen slecht woord over de restauranthouders. Het betekent dat er vraag naar is.
Als er dan naast De Tuin en Charlie's Dinner een nieuwkomer opstaat die een klasse hoger wil spelen dan de rest, juich ik dat vanzelfsprekend toe. Zo is het restaurant van Hotel Cosmopolite enige tijd geleden volledig vernieuwd en van naam veranderd. Cosmopolite werd ComilFo, niet bepaald origineel als je 't mij vraagt, ieder dorp in Vlaanderen heeft onderhand wel zijn (kappers-)zaak die Comilfo heet, naar de gelijknamige muziekgroep.
De jonge kok, Jan Tourlousse, heeft er de oude generatie afgelost en de klassiekers als konijn op de wijze van Bachten de Kupe resoluut van het menu geknikkerd. Hij is een oudleerling van de hotelschool in Koksijde en heeft dus illustere voorbeelden genoeg om zich aan op te trekken.
Op die zondagavond toen wij er waren zat de zaak behoorlijk vol (met hotelgasten?). Was het de vermoeidheid van het week-end die zich liet voelen of lag het aan de onervarenheid van de chef, alleen het dessert uit het menu van 39 euro (zonder wijn) kon ons bekoren.
In het voorgerecht van "kort geschroeide Sint-Jacobsnootjes met zalfje van kastanjes, emulsie van Luikse stroop en balsamicoazijn" wrong er iets wat we niet onmiddellijk konden thuiswijzen. In ieder geval was het huwelijk van zoet met zuur volledig ontwricht.
De gebakken zeeduivel van het hoofdgerecht was veel te lang gegaard en dus uitgedroogd. Een beginneling amateur-kok kan beter.
Je kon ook niet zeggen dat het bedienend personeel bepaald overliep van vriendelijkheid.
Dit alles zorgde ervoor dat onze eerste kennismaking eerder op een teleurstelling uitdraaide.
De jonge kok zal nog veel moet leren en/of zijn assistenten in de keuken beter in de hand moeten houden.

ComilFo, Albert-I-laan, 8620 Nieuwpoort, tel. 058-23 33 66, geen sluitingsdag.

Geen opmerkingen: