8300 Knokke-Heist - Titanic

Wie low-budget naar het mondaine Knokke afreist laat zijn frigobox best thuis maar hoeft toch niet te vrezen dat alle horecazaken aldaar op de loer liggen om zijn halve maandsalaris in te pikken. Ook le beau monde eet immers niet alle dagen kreeft en je zou er versteld van staan hoe krenterig, zelfs vrekkig die lui uit de hoek kunnen komen, tussen twee soirées chandelles in.
Dus is er aan redelijk democratisch geprijsde eethuizen geen gebrek. Zo belandden we op een winderige herfstdag op het Van Bunnenplein lukraak in de Titanic, aan de buitenkant te zien een immense mosseltent.
Binnen hangen de muren vol oude foto's van de legendarische Titanic, vandaar.
We namen plaats op het uitgestrekt verwarmd terras waar maar een paar tafeltjes bezet waren. Een potige dienster stopte ons een spijskaart in de pollen die las als een prospectus van alles wat de Vlaamse kust aan volkse culinaire geneugten te bieden heeft.
We twijfelden even bij "Iers rundvlees" maar waren door een bord van Prins & Dingemanse binnengelokt dus gingen we uiteindelijkvoor mosselen natuur tegen de acceptabel lijkende prijs van 21 euro.
Op de gebruikelijke kilo mosselen was ruim beknibbeld maar de bereiding was zoals het hoorde en het glas witte huiswijn best te drinken.
Niet dat we bij een volgende bezoek aan Knokke onmiddellijk weer de Titanic gaan induiken, maar bedot voelen we ons evenwel niet.

Titanic, Van Bunnenplein 14, 8300 Knokke-Heist, tel. 050-62 37 67, geen sluitingsdag

Geen opmerkingen: