8620 Nieuwpoort - De Roos

De Roos, één van de talrijke restaurants aan de Kaai in Nieuwpoort, is sinds mensenheugnis een populair adres om te schransen van op grootmoeders wijze klaargemaakte visgerechten. De zaak werd in 2008 overgenomen door een (relatief) jong stel en het interieur wat opgefrist. De ouderwetse vloer werd behouden en alles ziet er helder en harmonieus uit, met uitzondering van de stoelen "Vlaamse stijl anno 1950" die, naar mijn aanvoelen, vloeken met de rest.
We kwamen op een middag in augustus en de zaak liep behoorlijk vol, de reputatie (goede waar voor weinig geld) zindert kennelijk nog na.
Er is de aan de kust gangbare kaart met een waslijst standaardgerechten, die niet anders dan regelrecht uit de diepvriezer kunnen komen.
We kozen voor de lunch menu van 20,50 euro (soep / hoofdgerecht / koffie), maar ook dat bleek opgewarmde kost te zijn. De tomatensoep was veel te gepeperd om naar iets anders dan peper te smaken. Het Nieuwpoorts vispannetje - gloeiend heet uit de microgolfoven - kon er mee door en de meegaande frieten waren correct. Geen groenten. De huiswijn mocht er zijn.
De kok aarzelt niet uit zijn keuken te komen om er zich van te vergewissen of de volgende schotel aan mag rukken. En passant ruimt hij de tafel af en dat is duidelijk niet naar de zin van zijn eega die, samen met een hulpje, instaat voor de zaal. Hun kruisende blikken spreken boekdelen. Als daar op korte termijn geen modus vivendi over gevonden wordt loopt dit gegarandeerd fout af.
Geen geweldige ervaring noch een uitschieter, niet in positieve en niet in negatieve zin. Mijn inschatting is dat de keuken over het algemeen niet uitsteekt boven de middenmoot die men per dozijn aantreft in het Vlaamse land.


De Roos, Kaai 14, 8620 Nieuwpoort, tel. 058- 23 31 43, gesloten op dinsdagavond en woensdag.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

We lezen net uw bevindingen,en verschieten van wat lezen. We zijn reeds jaren klant van deze gekende zaak, en vinden zoals de meesten dat het niveau van zowel de keuken als de bedienning gestegen is met de nieuwe uitbaters ! Verse producten, mooi gezellig kader en een vriendelijke bedienning !! Je kan dit trouwens ook zien aan de ernorme groei dit restaurant heeft gemaakt !! zonder reserveren heb je nu meestal geen plaats. Voor ons is dit het "beste" (prijs/kwaliteit) restaurant van de volledige visserskaai.

vandewalle oostduinkerke zei

triestigste vispannetje ooit !
ik kreegwaarschijnlijk niet hetzelfde vispannetje als Bellings....
3 minuscule stukkjes vis en 2 garnalen dat was alles, gewoon belachelijk !