8620 Nieuwpoort - Lombardie

Op de Zeedijk van Nieuwpoort heb je keuze zat om mosselen te eten, slibtongetjes, garnaalkroketten, tomaat garnalen, steak, vis in alle soorten en natuurlijk friet en mayonaise erbij. Eén van die (weinig opvallende) etablissementen is tearoom/restaurant Lombardie, ongeveer halverwege tussen het staketsel en de kerk, tegenover de schildpad van Jan Fabre.
De zaak wordt sinds een paar jaar gerund door een koppel dat daartoe een avondcursus koken en bedrijfsbeheer heeft gevolgd. Dat is nodig in België om frieten te mogen serveren. Raar land. In Frankrijk is geen enkel diploma vereist om een restaurant open te houden, wel is het verboden een diepvriezer in huis te hebben. Ik weet niet welke van de twee systemen te verkiezen is.
Het interieur heeft zijn beste tijd gehad en het terras is tijdelijk niet overdekt.
De vrouw kokkerelt in de open keuken en tovert met flegme perfect gegaarde schotels op tafel, de man staat in voor de no nonsense bediening. Zo ging het tot voor kort.
Het koppel is niet zonder ambitie in de horeca gestapt. Onlangs openden ze een tweede zaak, waardoor de man alleen achterblijft in de Lombardie.
Met zichtbaar méér stress in de keuken kwam toch weer een onberispelijke maaltijd tevoorschijn. Oef!

Lombardie, Zeedijk 36, 8620 Nieuwpoort, tel. 058-23 69 51, gesloten op maandag

Geen opmerkingen: