8620 Nieuwpoort - Café de Paris

Centraal aan de vernieuwde Kaai in Nieuwpoort heeft Café de Paris begin 2009 opnieuw de deuren geopend. De vorige uitbater had de kwaliteit van het eten en van de bediening zo verwaarloosd dat de autochtonen en de tweedeverblijvers de zaak links lieten liggen. Het kreeg de reputatie van een "toeristenval", maar daar valt buiten het seizoen de huur niet mee te betalen.
De eigenaars (gelieerd met vishandel Gaetane, iets verderop) hebben het roer nu zelf in handen genomen. Tijd dus om een kijkje te gaan nemen.
Het interieur is dat van een (ersatz-) Parijse brasserie en is best gezellig te noemen. Bij mooi weer is er het uitermate groot terras, gelegen aan de breedste kant van de Kaai. De garçons zijn uitgedost in lange zwarte schorten en zien er veel minder louche uit dan hun voorgangers.
Wij gingen meteen voor het koninginnestuk: de zeevruchtenschotel (39,50 euro). In een grote schaal, op een bed van ijs, kregen wij een imposant assortiment van gambas, langoustines, ongepelde Noordzeegarnalen, mosselen, palourdes, diepe oesters, wulken, kreukels en een krab. Alles op en top vers. We waren anderhalf uur zoet met het afsteken, bepotelen, pellen, slurpen en wegkijlen van schelpen. Afgunstige blikken vanaf de naburige tafels, waar mosselen en gebakken slibtongetjes courant zijn.
Er is voldoende keuze aan wijnen onder de 30 euro. De witte huiswijn (12 euro voor een halve liter) drinkt ook vlot weg.
Deze vernieuwde kennismaking met Café de Paris viel erg mee en is voor herhaling vatbaar.


Café de Paris, Kaai 16, 8620 Nieuwpoort, tel. 058-24 04 80, dinsdag gesloten

Geen opmerkingen: