8620 Nieuwpoort - Kaai 15

Met een strak moderne gevel op de hoek van de Kaai en de Marktstraat springt restaurant Kaai 15 nogal in het oog tussen de viswinkels en de andere eethuizen aan de fraai heraangelegde kaai ofte open plein aan de Nieuwpoortse vismijn.
Ook binnen valt de trendy inrichting op en de vele grote ramen die ruim uitzicht geven op de passage van wandelaars en de frequent voorbijrijdende kusttrams.
De zaak wordt gedreven door een relatief jong stel, man in de keuken, vrouw in de zaal. Een setting die ons nog steeds het meeste vertrouwen inboezemt. Hun ambitie reikt hoger dan het in massa verstrekken van de obligate tomaat garnaal, mosselen en zeetong met friet.
We gingen voor de lunch van de dag à 32 euro pp (voor 3 gangen, zonder drank) en waren benieuwd of de geboden kwaliteit wel de lichtjes hogere prijzen zou rechtvaardigen. De uitermate hoffelijke bediening liet in iedere geval het beste verhopen.
Als amuses kwamen een mousse van bloemkool met Gandaham en het sap van witloof in een smal pipet waaruit het moeilijk drinken was. Beide gerechtjes hadden een weinig uitgesproken smaak maar de presentatie oogde wel chique.
Ook opvallend chique was het mooi gedesignde bestek en dito servies.
Het voorgerecht bestond uit een cylinder van zalmtartaar met fijngesneden rauwe groenten en bovenop een zachtgekookt eitje dat wreed openbrak over het geheel. Na de troep met brood (gepresenteerd zoals het hoort) te hebben weggewerkt smaakte deze combinatie wel voortreffelijk.
Perfect gebakken kabeljauwhaasje met een risotto en boschampignons was ruim bemeten, zelfs na onze stevige wandeling door de winterkou. Het was zonder meer lekker.
Dit alles in gezelschap van een acceptabel, fruitig wit wijntje uit de Languedoc, pays Comté Tolosan voor 21 euro (dat is de inkoopprijs maal vijf, konden we achteraf bij Wijnhuis Tom Vermeersch uit Blankenberge vaststellen).
We gingen voor de koffie i.p.v. het dessert en betaalden 42,50 pp, wat zeker niet overdreven is voor wat we op het bord kregen.
Kaai 15 maakt haar beloften waar en mag beslist tot de betere zaken in Nieuwpoort gerekend worden.

Kaai 15, Kaaii 15, 8620 Nieuwpoort, tel. 058 - 24 03 40, gesloten op donderdag

Geen opmerkingen: