1000 Brussel - L' Huitrière

We bezochten deze zaak op een rustige zaterdagmiddag. Het interieur is al even klassiek als de keuken. We kozen voor het menu van 25 euro en werden niet gevraagd of we een aperitief wensten, dus dat scheelde weer een slok op de rekening.
Na enkele grijze garnalen uit de diepvries kwam al snel het voorgerecht: weinig opwindende vissoep met rouille.
De hoofdschotel bestond uit drie soorten gebakken vis (zonder vermelding over welke vis het ging) zwemmend in de beurre blanc. Bijzonder ongezond en waarschijnlijk daarom heel lekker. Vergezeld van drie gekookte aardappelen en rode kool (!) als groente.
De witte huiswijn mocht er best zijn.
De tiramisu werd, op onze vraag, zonder problemen vervangen door chocoladeijs.
Aan de andere tafels zagen wij gelijkaardige klassieke schotels verschijnen (mosselen, 1/2 kreeft, gebakken zeetong).
De bediening (uitsluitend in het Frans) was eerder koel en afstandelijk.
We hadden beslist waar gekregen voor ons geld, daar niet van, maar toch gingen we buiten met het gevoel dat er betere tenten moeten zijn in deze populaire buurt rond de Brusselse vismarkt.

L' Huitrière, Baksteenkaai 20, 1000 Brussel, tel. 05 - 512 08 66, geen sluitingsdag

Geen opmerkingen: