1000 Brussel - La Clef des Champs

Deze zaak bestaat niet meer
-----------------------------------------------
In een verkeersvrije straat vlakbij de Sablon ligt dit relatief klein restaurant dat zich afficheert als "traditioneel Frans". En dat is beslist niet gelogen. De nouvelle cuisine en alle modes en trends die nadien verschenen lijken aan La Clef des Champs voorbij te zijn gegaan. Het is alsof hier de tijd bij Escoffier stil is blijven staan. We hadden in lange tijd niet meer zo "rijk" gegeten. En lekker dat dat was!
Benevens de lunch van de dag kan men kiezen tussen twee menus, in drie talen opgesteld. Voor de drie gangen is er telkens keuze uit zes of zeven schotels. Zelfs de meest kieskeurigen komen hier aan hun trekken.
Als voorgerecht gingen we voor het pannetje van kwartels met een ganzenleversaus. Die smaakte heerlijk maar omdat de kwartels - in tegenstelling tot wat op de kaart aangekondigd - niet ontbeend waren, nijgde de bewerking met vork en mes tot spatten. Op z'n Frans konden we het soppen met het meegeleverde (vrij ordinaire) broodje niet laten.
Het hoofgerecht "suprême de pigeonneau fermier, coulis de truffet et morilles" kozen we uit het franstalig menu want voor Frans-onkundige klanten was dit niet beschikbaar. Naast de morilles lag er nog een waaier groenten omheen het perfect rosé gebakken vlees.
Beide gerechten werden gul begeleid door wijn waarop niets aan te merken viel.
De crêpes caramélisées au Grand Marnier zorgden voor een waardige afsluiter van deze gedenkwaardige maaltijd.
Dit restaurant voert "la convivialité" hoog in het vaandel en die wordt niet in het minst belichaamd door de gastvrouw die met rondborstige charme en aandacht tussen de tafels laveert. De bediening was vriendelijk en feilloos.
La Clef des Champs kreeg terecht een Bib Gourmand in de Michelin en een prijs/plezier-ikoontje in de Gault Millau.
Let wel, echt goedkoop kan je het niet noemen. Toch voor herhaling vatbaar.

La Clef des Champs, Rollebeekstraat 23, 1000 Brussel, tel. 02 - 512 11 93, gesloten op zondagavond en maandag

Geen opmerkingen: