8340 Damme - Siphon

Op een gewone maandagmiddag liep de zaak nokvol met een vooral ouder publiek. Reeds van bij het binnenkomen krijg je de indruk in een enorme eetfabriek te zijn beland.
Het interieur is in jaren niet meer vernieuwd, zo ook de kaart. Maar de zaak is van heinde en ver bekend voor de uitstekende kwaliteit van de produkten die er verwerkt worden. Doorgaans is ook de bereiding onberispelijk.
Niet gereserveerd kregen we een plaats bij de ingang toegewezen waar de geuren van wachtend volk over je bord waaien.
Culinaire hoogstandjes moet je hier niet verwachten maar de klassiekers (paling, steak) zijn degelijk en niet duur. Opgelet, geen creditkaarten aanvaard, alleen baar geld (De fiscus wordt belazerd terwijl je er bij staat).
De bediening - in looppas - is vriendelijk en de gerechten worden in snel tempo opgediend. Treuzel liever wat bij het bestellen, of je staat na een uur weer op straat. Je kan beter reserveren voor de "tweede shift" om halftwee of halfnegen. En vermijd de tafels bij de voordeur.

Siphon, Damse vaart Oost, 8340 Damme (Oostkerke), tel. 050 -62 02 02, gesloten op donderdag en vrijdag

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad een restaurant met naam. Maar we hebben ons laden verleiden door de naam. Qua service, was het echt een tegenvaller. U komt inderdaad terecht in een eetfabriek. lang wachten op iemand die ons naar de plaatsen vergezelde. Niettegenstaande 3 garcons staan te kletsen aan de bar. De tafels staan zo dicht, dat diegene die aan muur moet zitten, eerst op dieet moet, om er tussen te kunnen zitten. Het eten wordt met weinig zorg op tafel gezet. borden zijn niet gedresseerd. De paling was 'lekker', maar enige vorm van garnituur was er niet. En gezien ik al 14 dagen niet had gegeten, kwetstie van er tussen te kunnen, was de portie eerder voor een kleuter. Na een uur, werd plots de tafel afgeruimd en kon je vertrekken. Kortom een tegenvaller.