8000 Brugge - Den Gouden Harynck

Om niet al te veel geld uit te geven en toch lekker en verfijnd te eten opteerden we, tijdens een dagje Brugge, voor de business lunch in een van de meest gerenommeerde restaurants in het centrum van de stad. 17/20 in de Gault Millau en 1 Michelin ster. Geen simpele tent, zoveel is zeker.
Een gewone dag in de week, buiten het toeristisch seizoen, slechts twee tafels waren bezet. Onopvallende, eerder te stille achtergrondmuziek kon het gekletter van de frequent voorbij dravende paardenkoetsen nauwelijks overstemmen.
Het interieur is strak modern - de oude balken wit weg geschilderd – maar toch knus en gezellig met het knisperende houtvuur. Of was het de kist met houtblokken die knisperen suggereerde en het vuur nep? We zijn er nu niet meer zo zeker van. Net zoals we vergeten zijn wat voor lekkers we allemaal voorgeschoteld kregen voor onze 39 euro.
Twee keer vis, dat herinneren we ons nog. Een ervan makreel. Maar dan begeleid door een schilderij van groenten, mousses, sausjes, stuk voor stuk smaakbommen die ons in verrukking brachten. Idem voor het hoofdgerecht. Geen grote hoeveelheden, toch voldoende om voldaan en vooral tevreden over zoveel culinaire verfijning van tafel te gaan.
We schrokken ons een hoedje toen we de wijnkaart open plooiden. Onder de 40 euro waren slechts twee flessen wit te vinden. Toch wat weinig, naar onze mening. We pikten er dan maar een Bordeaux uit van “een niet geklasseerd maar uitstekend wijngoed” (dixit de sommelier). Voor zijn 22 euro dronk hij inderdaad bijzonder smaakvol weg: een “trouvaille” die je dan weer alleen in dit soort etablissementen en bij dit soort chefs kan overkomen.
Akkoord, we liepen er een beetje de kantjes af. Vergaten nog te vertellen dat een ongefilterde cava, vergezeld van een batterij uiterst verfijnde amuses deze hemelse maaltijd voorafging. Met het dessert en een gul van zoetigheden voorziene koffie toe, moet je op 65 euro pp rekenen, maar voor dat geld onderga je een culinaire ervaring die je nog lang zal heugen.

Den Gouden Harynck, Groeninge 25, 8000 Brugge, tel. 050-33 76 37, gesloten op zondag, maandag en zaterdagmiddag

Geen opmerkingen: