8620 Nieuwpoort - Turbotin

De zaak is in december 2011 verhuisd naar de Albert I laan 326.
-----------------------------------------------------------------

Bij het aperitiefhapje kregen we al het vermoeden dat de chef er zonderlinge ideeën op na hield. Een in bladerdeeg gewikkelde scampi op een prikkertje, gepresenteerd in een mini-soepterrine gevuld met warme, oosters gekruide rijst. Een vreemde geur waaide ons tegemoet, de scampi bleek te groot om met jasje en al in één keer in de mond te steken, een vorkje en een bord ontbraken, resultaat: smoddertoestanden.
De kervelsoep van de dag werd lauw geserveerd.
Aan het hoofdgerecht, kalfszwezeriken met gebakken boschampignons, graanmosterdsaus en aardappelchips, ging het helemaal fout. De hele zwik was op een te klein, lang, smal bord gestapeld met een pluk variante van cressonette er bovenop die er echt niet bij hoorde. Onder de flinterdunne, gebakken aardappelschijfjes bevonden zich de zwezeriken die in de mond als sponsachtig piepschuim aanvoelden en nergens naar smaakten. Dat de boschampignons kraakten tussen de tanden vanwege achtergebleven zand deed deze schotel helemaal de mist in gaan. Wat toch spijtig was van zijn 27 euro.
De wijn van 24 euro, met de veelbelovende naam Le Bonheur, had alles behalve de geur en de smaak van sauvignon blanc.
Slotsom: een teleurstellende maaltijd die zijn geld beslist niet waard was.
Goedhartig als we zijn, willen we grif aannemen dat het hier om een toevallige, eenmalige uitschuiver gaat die toekomstige klanten niet hoeft af te schrikken. Wij zullen ons bij een volgende bezoek toch voor alle zekerheid beperken tot wat eenvoudiger bereidingen.

Turbotin, Albert I-laan 92, 8620 Nieuwpoort, tel. 058- 23 68 40, dinsdag gesloten

1 opmerking:

fietsgastvrouw zei

Wel ja- herken de situatie- wij zijn er verleden weekend gaan eten - 2 volwassenen en 2 kinderen - Wilden best wel culinair eten en drinken...jammer bij aankomst (hadden op voorhand persoonlijk gaan reserveren) geen gedekte tafel :-( aperitief besteld en kregen hapje in kommentje- ook geen onderbordje - dus serveerster met duim erin- bah - al dadelijk smos op tafel - speciaal voor naar zeetje gegaan : garnaalkroketten - 2 enorme veel te hard gebakken (13 euro) - niet lekker- daarna verse zeetong - dagprijs 36 euro! - met verbrande frietjes- bah - de zeetong niet afgekruid- fles wijn Pouilly fumé-
zaten niets gezellig eerder een bistrogevoel - geen dessert en gevraagd naar de rekening 225 euro! alsook gevraagd om eigenaar te spreken...de vrouw des huizes is gekomen en hebben al onze klachten aan haar geadresseerd- ze moest bekennen dat er ergens een probleempje was in de keuken...ze bood haar verontschuldigingen aan - bood ons een koffietje aan - en weg was ze met ons geld! Bij het buitengaan , ons geen blik meer gegund!