3000 Leuven - Rodins

Deze zaak bestaat niet meer.

Op een vrijdagavond in Leuven zonder reserveren nog een vrije tafel vinden is geen sinecure. Na vier vruchteloze telefoontjes belandden we bij Rodins op de legendarische Oude Markt.
De zaak wordt voornamelijk door late twintigers en dertigers gefrequenteerd. Je hoeft er immers niet het vaste ritueel van apero- voorgerecht – hoofdgerecht – dessert – koffie af te werken maar gewoon één schotel is ook goed.
In dat opzicht viel onze keuze best mee want de meereizende dames keken vooral uit naar het dessert, na eerst op hun lijn te hebben gepast.
Het interieur is brasserie, best gezellig maar ietwat luidruchtig, ondanks (of wegens?) het hoge plafond. Je mantel moet je zelf maar zien kwijt te geraken en verder gaat de bediening ook no nonsens in behoorlijk tempo door. Op avonden als deze wordt een tafel ongetwijfeld meerdere keren “verkocht”.
Mijn geroosterde Schotse rib eye steak en die van een disgenote was perfect naar wens (saignant) gebakken en bijzonder succulent. De begeleidende groenten en frieten kwamen in afzonderlijke schaaltjes die nonchalant rond de steak zwabberden, zoals dat in dit soort gelegenheden gebruikelijk is. De dame uit het gezelschap die op vel gebakken snoekbaarsfilet had gekozen, was daar eveneens best over te spreken.
We besloten deze kleine maar fijne maaltijd met een berg zoetigheden waaronder ijs met “cuberdons”. Geheel passend bij onze leeftijd.
Het is maar een brasserie en toch ben je, met een fles wijn toe, al snel aan 40 euro per persoon. De inflatie is een ongrijpbaar voorthollend spook waaraan we nooit zullen wennen.

Rodins, Oude Markt 24, 3000 Leuven, tel. 016-29 20 25, geen sluitingsdag

Geen opmerkingen: