8620 Nieuwpoort - Café de Paris

Midden de talrijke restaurants en viswinkels valt Café de Paris op door z’n groot terras aan de breedste kant van de vernieuwde Kaai in Nieuwpoort Stad. Het is er aangenaam toeven bij mooi weer en als de stoet van fonteinen spuit. Binnen, in het interieur van – wat dacht je – een echte Parijse brasserie, met comfortabele stoelen, is er plaats voor velen maar blijft de sfeer aangenaam en cosy, waar je ook zit. In zijn stijl zeer geslaagd te noemen. De garçons met hun lange zwarte schorten maken het plaatje compleet.
We waren verlekkerd op de zeevruchtenschotel maar moesten vaststellen dat de prijs sedert ons vorig bezoek in augustus 2009 gestegen was van 39,50 euro naar 48 euro. Een snelle berekening van wat ons dit inclusief aperitief, wijn en koffie zou gaan kosten, deed ons besluiten het democratisch te houden bij de obligate garnaalkroketten en slibtongetjes. De wijnkaart biedt een ruime keuze van flessen rond de 20 euro, zodat ook daar geen grote gaten in ons budget werden geslagen.
Waar waren de verse Noordzeegarnalen of de kreukeltjes gebleven voor bij het aperitief? Een schaaltje olijven leek toch erg op beknibbelen waar het opvalt.
De kroketten sprongen nu ook weer niet uit de band door een overdaad aan zichtbare garnalen en de salade bij de slibtongetjes had beter gekund dan gepropt in een te klein kommetje. De frieten waren uitstekend.
Zonder dessert maar met koffie waren we 35 euro pp kwijt, een prijs die ons al bij al gerechtvaardigd leek voor wat er tegenover stond.
Voor de doorsnee kost is Café de Paris zeker niet beter of slechter dan het dozijn andere eettenten in Nieuwpoort. Waar ze wel het verschil kunnen maken is in de weelderige zeevruchtenschotels voor wie de nodige euro’s op tafel wil leggen. Een betere setting om daar met volle teugen van te genieten kan je moeilijk vinden.

Café de Paris, Kaai 16, 8620 Nieuwpoort, tel. 058- 24 04 80, dinsdag gesloten

Geen opmerkingen: