1000 Brussel - Aux Armes de Bruxelles

We hadden in de Beenhouwersstraat geen enkele moeite om te weerstaan aan de “racolage” - het soms agressief binnenroepen van passanten dat officieel verboden is maar toch hier en daar weer opduikt – en stevenden regelrecht naar het oud huis van vertrouwen dat al bijna een eeuw een lichtbaken is tussen de vele toeristenvallen in deze buurt.
Lichtbaken, nu ja, alles is natuurlijk relatief. Verwacht nu niet dat ze je daar met veel égards gaan ontvangen of dat de keuken ver boven de middelmaat uitsteekt. Klanten die zich niet laten opmerken hoeven niets te vrezen, maar wee de ongelukkigen die speciale wensen uiten of ergens moeilijk over doen. Hen wordt snel duidelijk gemaakt wie hier de baas is. De zaalbrigade, vergroeid met het interieur, maalt uitdrukkingsloos door de service heen.
We kregen een knusse plaats in de in brasserie-stijl ingerichte zaal.
Op de kaart tal van klassieke gerechten die men elders nog zelden aantreft: haring in witte wijn, gegrilde varkenspoot, kalfshersenen in tartaarsaus, witloof met kaas en ham.
Wij kozen het zekere boven het onzekere en gingen voor het lunchmenu van 22,50 euro waarin 1 glas wijn en koffie begrepen. Een eerlijke deal, voor wat we voorgeschoteld kregen. Vissoep: niets op aan te merken. We hadden ook preskop kunnen kiezen uit de 5 voorgerechten. De filet américain en de frieten waren eveneens impeccable. Stoofvlees met gueuze of gegrilde zalm met tartaarsaus zou waarschijnlijk even goed hebben gesmaakt.
Onze indruk is dat de keuken er zeker niet met de pet naar gooit en we voelden ons geenszins bedot wat prijs/kwaliteit betrof. Voorts zijn we geen moeilijke mensen en konden best opschieten met de dienstdoende knarren die daar toch ook maar om den brode zijn. Als we nog eens in de buurt van de Grote Markt komen gaan we beslist terug.

Aux Armes de Bruxelles, Beenhouwersstraat 13, 1000 Brussel, tel. 02-511 55 50, geen sluitingsdag

Geen opmerkingen: