8620 Nieuwpoort - Poeskafee

Deze zaak bestaat niet meer
_________________________________________
Soms heb je geen zin in een uitgebreide lunch en is een snelle, eenvoudige hap genoeg. Aan de kust en zeker in Nieuwpoort geen gebrek aan tearooms waar klassieke garnaalkroketten en croque monsieurs met standaard groentengarnituur op het menu staan.
In de winkelstraat van Nieuwpoort Bad, op zo'n honderd meter van de kerk, is er een adresje dat boven de anderen uitspringt: de Poeskafee. Voor de toeristen één van de twaalf uit een dozijn, voor de lokale incrowd en de kenners the place to be.
Op zonnige dagen kan je vanop het klein terras naar het voorbijslenterende volk kijken. Binnen is het interieur vrij basic en café-achtig.
De zaak wordt gedreven door de dochter van Peter en Martine Sinnaeve, vroegere uitbaters van Au Bon Coin, later van Brasserie Casino op de zeedijk. Na het dramatisch overlijden van hun zoon in een ongeval hielden ze het enige tijd voor bekeken, maar komen nu hun dochter hand- en spandiensten verlenen in haar nieuw project.
Peter is een bekwame ambachtsman en staat voor een eerlijke keuken met onberispelijke ingrediënten. Zo ook in de Poeskafee. De hand van Peter is te herkennen in de beknopte kaart en vooral in de dagelijks veranderende suggesties.
(Een gelijkaardige situatie vind je bij Charlie's Dinner, een eind verder in de straat, waar Ronnie Jonkman en zijn vrouw - van het gelijknamige restaurant uit Sint Kruis Brugge - nu hun dochter bijspringen en dit tot algehele genoegdoening van het cliënteel.)
Wij waren niet meer te houden toen we "hutsepot met brood" (10 euro) op het suggestiebord zagen staan. En inderdaad, hij smaakte overheerlijk, met mosterd van Tierentijn toe! Andere suggesties die dag waren: witloof en hesp in de oven (10 euro), maaltijdsoep met brood (4 euro).
Wie in Nieuwpoort voor een snelle hap iets anders dan doorsnee wil, moet in de Poeskafee zijn.


Poeskafee, Albert I laan 208, 8620 Niewpoort, tel. 0475-808 193. Geen sluitingsdag bekend.

Geen opmerkingen: