2018 Antwerpen - Minerva

Begin vorige eeuw stonden in deze omgebouwde garage auto's van het Belgische merk Minerva. Ook in de keuken is het alsof de tijd is blijven stilstaan bij de klassiekers op de wijze van Escoffier. Het zaalpersoneel bestaat uit drie kranige ouwe rakkers die Escoffier persoonlijk gekend zouden kunnen hebben.
We gingen voor de garnaalkroketten die allebei geheel volgens de regels van de kunst bereid op ons bord kwamen, gefrituurde peterselie incluis.
Dan volgde in grof zeezout gewikkelde vis met krielaardappeltjes en gul bijgegoten beurre blanc. Klassieker kon niet. Maar het smaakte overheerlijk en het riep warme herinneringen op aan moeder's keuken op de feestdagen.
In het luchtige, wat serre-achtige interieur waren vijf, zes tafels bezet en dat wekte al van bij het binnenkomen vertrouwen op.
Voor wie culinaire avonturen liever vermijdt een aan te bevelen adres.
Als genodigde kon ik slechts een snelle blik werpen op de spijskaart, maar ik had de indruk dat de prijzen wel up to date waren.


Minerva, Karel Oomstraat 36, 2018 Antwerpen, tel. 03 - 216 00 55, gesloten zaterdag en zondag.

Geen opmerkingen: