2000 Antwerpen - De Zeespreeuw

Naar de betere eetgelegenheden rond het nagelnieuwe MAS is het nu nog wat zoeken maar daar zal ongetwijfeld snel verandering in komen. De opwaardering van deze buurt gebeurt zo waar je bij staat.
We zochten dan maar de nabije Zeespreeuw op, een oud gekend huis in de vroeger wat louche havenbuurt. Het interieur heeft al heel wat jaren op de teller, zo ook de garçon die er weinig twijfel over laat bestaan wie hier de koning is.
Een wijnkaart kregen we niet te zien. De huiswijn, een Muscadet, dat zou het worden. Wie voor de ongelooflijk laag geprijsde lunch van 13,70 euro kiest zal voorzeker geen wijnkenner zijn, zo dacht kennelijk de enige bedienaar die ons ook verder als boerkes van den buiten bleef aankijken.
De aanzet, een salade van maatjes, was veelbelovend, maar met het hoofdgerecht zakte onze verwachting als een pudding in elkaar. Kabeljauw met puree en spinazie, stond er op l’ ardoise. De kabeljauw had veel te lang in de oven gestaan, evenals de puree die zo droog was als karton. Aan het (inbegrepen) dessert hebben we ons niet gewaagd en dan maar een koffie genomen.
Aan vaste stamgasten nochtans geen gebrek in deze door Gault Millau tot voor kort met 13/20 en vooralsnog met een duim bedachte vergane glorie. Misschien is het à la carte stukken beter, maar die test gaan wij alleszins niet doen, na deze teleurstellende kennismaking. (Het MAS daarentegen is zeker een tweede bezoek waard.)

De Zeespreeuw, Oude Leeuwenrui 52, 2000 Antwerpen, tel. 03- 233 13 41, gesloten op zondag, maandag en zaterdagmiddag

Geen opmerkingen: