Daar zijn we terug....


Niet dat we op een Bart-De-Wever-dieet zijn overgestapt of dat onze doktoor het rijkelijk tafelen heeft verboden, neen, gewoon gebrek aan tijd. Daarom heeft u in zo lange tijd niets meer van ons gehoord. Met pensioen en toch tijd tekort. Wie het niet gelooft is vermoedelijk nog nooit met pensioen geweest.
Met de beste voornemens zijn we het jaar 2013 begonnen en nemen we de draad van deze blog weer op.
Hieronder de lijst van de achterstallige besprekingen. We schrikken er zelf een beetje van. Bij gebrek aan notities zijn we niet meer in staat een uitvoerige beschrijving te geven van wat er op tafel kwam. Maar minstens een algemene indruk is blijven hangen en alleszins de reden(en) waarom we het betreffende restaurant zouden aanbevelen of afraden. Die ervaringen willen we - een voor een - in de komende tijd opnieuw met u delen.

(in chronologische volgorde, de oudste eerst)

Sir Antony Van Dyck – Antwerpen
Table d’ amis – Kortrijk
L’ Ecailler du Palais Royal – Brussel
la Tortue du Sablon – Brussel
Sun Beach – Nieuwpoort
L’ Assiette au Beurre - Frameries
’t Boothuis – Nieuwpoort
Marina – Oostende
Salons Saint Germain - Diksmuide
Trente - Leuven
De Kristalijn - Genk
La belle Maraichère – Brussel
Belfort, Poperinge
La Marie Joseph – Brussel
Drei Tonghen – Leuven
De Ooievaar – Roeselare
The Ribs – Leuven
Ming – Leuven
New Mexico – Leuven
De Pêcheur - Deurle
Rodins – Leuven
De Godevaart – Antwerpen
Goffins – Brugge
Allegro Ma Non Troppo – Aalst
La Marée – Brussel (Vlaamse stwg)
Vismet – Brussel
’t Overhamme – Aalst
Het Verschil – Aalst
Het genoegen – Sint-Niklaas
Gare Guillemins – Luik
Ming – Leuven
Lust – Leuven
Le Grillon – Oostende
Koeckhofs – Achel
Het Ovenhuis – Watou
Brasserie Latem – Sint-Martens-Latem
Huyze Waterloos – Sint-Martens-Latem
Michel – Groot-Bijgaarden
Scheltema – Brussel
Brasserie Vinois – Sint-Martens-Latem
Luzine – Leuven
Terrazza Latem – Sint-Martens-Latem
Vitrine - Gent

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Restaurant Stad Kortrijk Oostende Langestraat
Bij deze even melden dat het restaurant gesloten is sinds 1 jan 2015. Vele mensen die hier aten beseften niet dat dit eethuis non-conformistisch en no-nonsens was. Eigenlijk een basic uit de voegen gegroeide eetbarak waar de patron René niet als een verwaande TV-kok smoelen trok maar hongerige mensen eten en drinken aanbood op een vlugge degelijke manier en bovendien een der eerste bio getinte keuken uitbaatte. Simpel als een visser, ruw als een echte Oostendenaar, met een hoek af en een warm hart een kaper op de kust!
René blijft recht en verkoopt op dezelfde lokalie diverse wijnen, op dezelfde manier: kort, zonder zever en met fonkelende oogjes.
Gelukkig niet in het typische kitchinterieur van de meeste kustrestaurants(!) voor nieuwe rijken, maar in het eenvoudig volkscafé.
De Kelly's hebben nu een andere job, maar we vergeten ze ook niet!
Groeten
Allesw(r)eter

Pyrrha zei

Beste dank voor de info. We hebben het betreffende bericht overeenkomstig aangepast.