8400 Oostende - Bistrot de la Mer

In de lange rij restaurants aan de Oostendse visserskaai is er ten minste één waar de toevallige toerist niet hoeft te vrezen van zijn zuurverdiend vakantiegeld te worden ontdaan voor snel in elkaar geflansd massavoer.
Bistrot de la Mer heeft een leuk, fris, overwegend wit interieur, genre cottage, waarin men zich al dadelijk in vakantiestemming voelt. Merkwaardig nog is dat de zaak gedreven wordt door drie gezusters, Françaises, twee in de zaal en één in de keuken.
Op een winderige en druilige lentedag waren wij de enige klanten. Tijd zat voor de Italiaanse assistent-kok om ons gemoedelijk te onderhouden over het lastige wedervaren van buitenlandse neringdoeners in het algemeen en van de drie franse zussen in het bijzonder. Allemaal in het Frans natuurlijk, want van Vlaams begonnen zijn oren te tuiten. Onder voorbehoud van het weer waanden we ons helemaal in een zuiderse taverne.
Wat op tafel kwam was met liefde en zorg bereid, dat kunnen we getuigen. Garnaalkroketten, smeuïg vanbinnen met veel echte grijze garnalen. Perfect rosé gegaard lamskroontje met fijne groenten. We kregen een heerlijke, eerlijke maaltijd voorgeschoteld. Omdat mijn compagnon geheelonthouder is dronk ik wijn per glas. Geen hoogvlieger, maar best wel te drinken.
Als je eens in Oostende komt, mijd ten allen prijze de Stad Kortrijk (zie mijn commentaar aldaar) en kies zonder aarzelen voor Bistrot de la Mer. In zijn klasse beslist een van de betere. Gault Millau 2009 gaf hen een 14 en dat vind ik volkomen terecht.

Bistrot de la Mer, Visserskaai 21, 8400 Oostende, tel. 059 - 80 18 00, dinsdag gesloten

Geen opmerkingen: