8620 Nieuwpoort - Bistro du Port

Bistro du Port is, samen met restaurant Centrale, een van de betere eethuizen aan de Kaai in Nieuwpoort. We gaan er steevast voor de visfondue (in olie of in bouillon) (25 euro pp), iets wat maar in weinig restaurants geserveerd wordt. Je moet wel met minstens twee personen zijn.
Nog niet zo lang geleden werd het brasserie-achtige meubilair vervangen door wat voor chique moet doorgaan, maar samen met de rustieke vloer en de met linnen gedekte tafels blijft het geheel intiem en gezellig. De vrouw des huizes zorgt voor een hartelijke ontvangst en de bediening verder is bijzonder vriendelijk.
We kwamen op een zaterdagmiddag en de zaak liep behoorlijk vol. Omdat mijn gezelschap even geen zin had in frituren in olie kozen we voor het weekmenu van 3 gangen voor 37 euro.
Culinaire hoogstandjes moet je van chef-eigenaar Christophe Declerck niet verwachten, maar alles was feilloos gegaard en aantrekkelijk gepresenteerd.
Samen met een aanvaardbare fles Z-Afrikaner "Groot Eiland" van net geen 20 euro en een koffie na, betaalden we iets meer dan 100 euro voor twee.
Volgende keer kiezen we toch maar weer de visfondue.


Bistro du Port, Kaai 8, 8620 Nieuwpoort, 056-241244, donderdag gesloten

Geen opmerkingen: