8340 Damme - De Lieve

Op een stille maandagmorgen in september waren we in Damme. Een kleine helft van de talrijke restaurants was dicht maar er bleef nog ruim voldoende keuze over. We pikten er restaurant De Lieve uit omdat het geafficheerde lunchmenu van 23 euro ons aantrekkelijk toescheen. In andere etablissementen zagen we 17 of 18 euro staan voor één schotel, dus leek 5 euro méér voor een driegangenmenu ons een redelijk bod.
Geluk was aan onze zijde want eenmaal gezeten in een heerlijk najaarszonnetje op het terras ontdekten we dat De Lieve een vermelding heeft in de GautMillau (12 punten) en in de Michelin (twee vorkjes en een Bib Gourmand).
Terecht ook, zo bleek al snel in het bord. Als voorgerecht kregen we gebakken roodbaarsfilet op een bedje van gemengde groenten. Perfect op vel gebakken kabeljauwfilet volgde als hoofdgerecht en ook het dessert (crème brûlée en vruchtenijs) was geheel volgens de regels van de kunst. De presentatie kon eveneens tot het betere werk worden gerekend.
Eén (vriendelijke) dame bediende de zes bezette tafels en dat was nipt voldoende.
Met het aperitief, twee glazen wijn, water en koffie betaalden we 73 euro voor twee en dat geld was deze bijzonder smakelijke maaltijd zeker waard.
Wie in Damme de toeristenvallen wil vermijden en op zekerheid spelen, is in De Lieve beslist aan het goede adres.

De Lieve, Jacob Van Maerlantstraat 10, 8340 Damme, 050-35 66 30, gesloten maandagavond en dinsdag.

Geen opmerkingen: