3000 Leuven - Ming Restaurant Bar

Midden de talrijke cafés op de Oude Markt bevindt zich het betere, zo niet het beste Chinese restaurant van Leuven. Wij zijn al meer dan 15 jaar geregeld klant in deze zaak en werden nog nooit teleurgesteld.
Twee jaar geleden vond een gedurfde "herpositionering" plaats van chique, klassieke, duurdere chinees (onder de naam Ming Dynasty) naar trendy bar restaurant. Dat ging gepaard met een drastische restyling van het interieur van klassiek naar modern, sober en toch stijlvol en gezellig. De kwaliteit van de gerechten bleef op hetzelfde (hoog) niveau.
Eind april 2008 werd het roer opnieuw volledig omgegooid. Nu biedt men de formule aan van kleinere hapjes die men à volonté kan bestellen tegen een forfaitaire prijs van 16 euro voor de lunch (met uitzondering van 's zondags) en 26 euro 's avonds.
Er is een zeer ruime keuze uit koude en warme bereidingen die mooi gepresenteerd op tafel komen. Men bestelt per twee schotels per persoon, zo vaak men wil.
De kwaliteit is van een verfijning die uitzonderlijk is in dit soort gelegenheden. De huiswijn kan ik gerust aanbevelen. De bediening is bijzonder attent en stijlvol.
Bij mooi weer kan men plaatsnemen op het terras en genieten van de sympathieke drukte die het studentenvolkje met zich meebrengt.
Voor wie van de Oosterse Keuken houdt is dit een niet te missen ervaring in Leuven.

Naschrift:
De formule is totaal ongeschikt voor grotere gezelschappen. Men verwacht dat je per beurt twee gerechten bestelt. Die worden dan voor heel het gezelschap in één keer aangeleverd en gewoon op de tafel neer gepoot. Zoek zelf maar uit wat van jouw is. Dit leidt tot chaotische toestanden die exponentieel toenemen met het aantal leden van het gezelschap. Wij hebben de ervaring met een tafel van vier. Een groot deel van de hiervoren beschreven charme van de formule ging verloren, omdat de bediening zich niets aantrekt van wie wat besteld heeft. Er is maar één oplossing voor dit probleem: één schotel per keer bestellen en dan nog liefst met z'n allen dezelfde.

Naschrift 2:

We hebben dit systeem eens uitgetest, maar trapten in een andere val. We bestelden effectief één schotel per keer maar liepen daardoor buiten de tijd van twee uur. Omdat we vaste klanten zijn werd ons toch een uitzondering toegestaan. Maar u bent gewaarschuwd.


Ming Restaurant Bar, Oude Markt 9, 3000 Leuven, 016-292020, dinsdag gesloten


Geen opmerkingen: