3001 Heverlee - Voltaire

Op een middag was ik hier met drie vriendinnen, "om eens bij te praten". In de veranda achteraan, met uitzicht op een ruim en open terras, zaten we gezellig in het lentezonnetje. Daar waren de meeste tafels bezet, terwijl binnen de zaak zo goed als leeg was. Overigens is het ook daar best intiem en warm met de houten lambrisering en zitmeubilair in onversneden brasserie stijl. Het kan er behoorlijk druk zijn, vooral 's avonds in het weekend.
We kwamen overeen het bij één schotel en een dessert te houden.
Zonder problemen was men bereid het voorgerecht "3 x asperges" uit te breiden tot hoofdschotel. Dat bleek snel gefixt door van iedere soort er een schoteltje bij te zetten. De asperges werden immers in kleine schaaltjes opgediend, in 3 verschillende bereidingen. Alles bij elkaar, naar ik schat, twee hooguit drie asperges. En koud. Regelrecht uit de koelkast. Vlakke smaak. Een teleurstelling, eigenlijk.
Bij mijn disgenoten verscheen nog een uit de kluiten gewassen bord "scampis in lookboter met fris slaatje" wat door de betrokken dame smakelijk naar binnen werd gewerkt. Minder opgetogen alleszins was mijn buurvrouw die voor de gegrilde rundsfilet met béarnaise en pont-neuf aardappelen had gekozen. Deze laatste waren volgens de regels van de kunst gestapeld, maar het vlees was zo taai en doorbakken dat de dame door het kauwen letterlijk de spraak werd ontnomen. Wat we helemaal niet van haar gewend waren en bijgevolg geweldig opviel.
Mijn dessert "sorbet van frambozen" smaakte fris en eetbaar terwijl de anderen zich warme appeltaart met vanilleijs wel wat copieuzer hadden voorgesteld.
De keuken van Voltaire doet aardig haar best, maar het resultaat is wisselend, zoals we al bij vorige bezoeken hadden kunnen ervaren.
De prijzen echter zijn zeer redelijk en men aarzelt niet om uit de band te springen met kortingen van 10 euro per persoon (voor de hele tafel) wanneer je over een 60+(Voltaire)kaart beschikt (aan te vragen) of voor wie jarig is.
Je moet er geen grote omweg voor over hebben, maar als je eens in de buurt van Leuven bent kan Voltaire best meevallen.

Voltaire, Jules Vandenbremptlaan 6a, 3001 Heverlee, 016-20 44 43, maandag gesloten

Geen opmerkingen: