3001 Heverlee - Brasserie 500

Waar sinds mensenheugenis de afspanning "La Chasse" gelegen was, bevindt zich nu Brasserie 500, gemakshalve genoemd naar het huisnummer op de (drukke) Naamsesteenweg. Geen vooruitgang, als je 't mij vraagt.
Wel een vooruitgang is het totaal vernieuwde interieur dat met nieuwe antieke materialen een ouderwetse gezelligheid moet uitstralen.
Er kan behoorlijk veel volk zitten en dat was ook het geval op deze doordeweekse winteravond, dus dat beloofde.
De kaart is rijk gestoffeerd en doet vermoeden dat alles regelrecht uit de diepvries komt. Waar het ook vandaan kwam, wat we op ons bord kregen mocht er best wezen. En dat voor de gunstprijs van 13,50 euro (voor 2 gerechten, excl. drank) die de leidster van het gezelschap had weten te versieren.
De bediening was correct en vriendelijk.
Dit adres verdient verder geëxploreerd te worden.

Brasserie 500, Naamsesteenweg 500, 3001 Heverlee, 016-41 37 04, geen sluitingsdag

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een zondag in januari 2010..'s middags was het onmogelijk om een tafeltje te krijgen. Volledig volzet. Dan reservatie gedaan voor 's avonds.
Echter viel het tegen. De entrecote met saus "500" (kruidige champignonroomsaus) was niet warm en zeker niet kruidig. Een simpele champignonroomsaus.
Frieten zijn gewoon diepvries frieten, niet zelfgemaakt.

Anoniem zei

Kantine-kwaliteit aan dure restaurantprijzen. Als je everzwijn serveert in het wildseizoen, serveer dan wild everzwijn, liefst niet met een banale pepersaus. Als je amandekroketjes serveert, serveer dan eetbare kroketjes met amandelschilfers, en geen banale kroketten met een scheut amandelessence die naar 100% marsepein smaken, als je op de kaart Oriental Sencha Tea zet, geef dan geen Lipton Green Lemon Tea, als je stoeft met huisgemaakt ijs, serveer het dan met echte chocoladesaus en niet met chemie uit een bus. Sorry, maar prijs-kwaliteit verhouding is complete waanzin. Dit is cafetarie-eten aan woekerprijzen. Ik voel me eigenlijk helemaal afgezet. Ook het interieur doet me denken aan een parochiezaal.