8000 Brugge - Guillaume

Op deze hete zomermiddag dachten we op het knusse terrasje te gaan zitten, maar wie op de rondom getimmerde banken plaats nam zat zo'n 30 cm hoger dan zijn/haar overbuur op de stoelen. Erg gênant, als je 't mij vraagt, zeker als de kleinste toevallig aan de lage kant terechtkomt. We verlieten derhalve deze onevenwichtige situatie en nestelden ons binnen waar het bovendien koeler bleek te zijn dan onder de parasol.
Het verjaardagsmenu (33 euro) leek ons wel wat en spoedig werden we gebombardeerd met een batterij amuses waaronder we proevertje van Hollandse maatjes, mini-garnaalkroketten en komkommersalade onthouden.
We gingen voor de forfait dranken (25 euro) en werden overvloedig bediend van champagne, witte (Pays d' Oc) en (Spaanse) rode wijn die heerlijk wegdronken. Koffie na was eveneens inbegrepen.
Als voorgerecht genoten we van een halve babykreeft, overgoten met een fijn gekruide tomatenvinaigrette en bedekt met een coulis van tuinkruiden. Om vingers van af te likken.
Suprême van parelhoen, vergezeld van gebakken ganzenlever en zoetzuur van tropisch fruit vormden de zeer gewaardeerde hoofdschotel.
Met een trio van ijs, gebak en fruit sloten we deze voortreffelijke maaltijd af.
Twee stagiairs, een jongen en een meisje, verzorgden de bediening zoals het hoort. Negen op tien. Ze vormden een perfect team. Ingrediënten die de ene vergeten was, wist de andere dan weer feilloos op te sommen.
Zo voelden ook wij ons opnieuw jong en al soepel ingespeeld op elkaar.
Restaurant Guillaume ligt buiten het toeristische circuit en moet het dus van een trouw lokaal cliënteel hebben. Dat hadden wij, allochtonen, van horen zeggen en kwamen in de praktijk zeker niet bedrogen uit. Voor wie het betere werk verkiest tegen een eerlijke prijs: warm aan te bevelen


Guillaume, Korte Lane 20, 8000 Brugge, tel. 050- 34 46 05, gesloten maandag en dinsdag